140125 ”Myche å svedres ti”!

Idag har det varit myche å svedres ti (mycket att engagera sig i). Klockan 9 skulle Elis komma och hjälp mej att få in pellets i pannrummet. Det blev lite sovmorgon så morgonpromenaden blev lite för kort tyckte flickorna. Däremot inte jag då mitt f…b…ade ben gjorde ont, ont, ont varje steg jag tog. Bet ihop och flickorna blev rastade om än inte särskilt motionerade. Hade en tanke att vi skulle gå en runda senare idag men så blev det inte.
 
När vi kom in så var det dags för att fixa till en snabbfrukost. Bäst som man satt där så kom Elis och det var bara att avbryta och bege sig ner i pannrummet. Det är tur att det går snabbt och behändigt att tömma säcken men idag gick det lite för snabbt. Jag hann inte riktigt undan för jag brukar fylla tunnan och några andra tunnor också för allt ryms inte i pallkragarna. Nu blev det lite extra besvärligt på slutet men skam den som ger sig.
 
Elis berättade att de hade varit tvungna att ta bort sin golden som hade fått cancer i lever med metastaser lite här och var i magen. Saknaden var stor och hunden var bara 7 år. Man kan inte undgå att känna med folk som mister sina hundar så där abrupt (ja iof  hur det än går till). Man har ju så starka band till våra fyrbenta vänner så saknaden blir stor, oavsett om man har en eller fler hundar.
 
Efter den avbrutna frukosten gjorde Thord och jag sällskap ner i källaren och tog itu med pannan. Den har ju gett ovanligt lite värme ifrån sig så vi tänkte kolla ordentligt vad det kunde vara för fel. Vi blev tvungna att öppna luckorna och skrapa och göra om lite och när brännaren skulle tillbaka på plats så skulle jag lyfta och hålla emot medan Thord stoppade i själva låsningen. Tyvärr har jag den vanan att när jag ska ta i med armarna så stampar jag fast mej i golvet och spänner kroppen. Det gjorde så ont i höften så jag trodde jag skulle svimma men den förlamande smärtan domnade bort och vi kunde fortsätta. Efter en stund upptäckte jag att det värsta ”onda” som jag haft sedan jag vaknade hade försvunnit. Nu gjorde det bara ”normalont”…
 
Det blev byte av kläder när vi var färdiga… sot och aska i överflöd. Passade på att stoppa i tvättmaskinen så den blev full och av bara farten blev den en tvättmaskin till senare under dagen. Hade ju precis strukit och lagt undan den förra tvätten igår så det var väl dags igen…
 
Jag skulle också åka och hämta hem hundmat och precis när jag var på väg kom Göran och Ann-Sofie och hade med sig en torktumlare. De trodde att den var trasig och hade köpt en ny men sedan visade det sig att det var bara en säkring som gått. Vår gamla trotjänare har krånglat ett bra tag nu och kan bara ta något enstaka plagg i taget så den är verkligen välkommen. Tusen tack!
 
När jag hämtade hundmaten passade jag också på att köpa lite Thaimat, take away, till middagen idag. Så skönt att slippa laga mat för en gångs skull, länge sedan sist nu. Vi fick med en liten burk med deras hemgjorda sås och den var verkligen hot… men gott var det!
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =