140117 Svårt att sova… nymåne eller?

Igår kväll/natt hade jag som vanlig svårt att somna, eller egentligen ännu svårare än vanligt då jag inte kunde låta bli att tänka. Det var ju inte riktigt som vi trodde med huset och det var väl mest det som jag funderade över. Till slut satte jag på TV’n igen och låg och zappade lite. Tittade också på text-TV och hittade horoskopet. Där stod det något om att jag inte skulle förhasta mej på fullmånetorsdagen. Jag skulle noga överväga innan beslut…. Jag frågade Thord om han hade funderat något mera och det visade sig att han hade nog ungefär samma tankar som jag. Skönt att vi är överens. Som det känns nu blir det nog inget oavsett men osvuret är bäst.
 
Idag har jag kontaktat min sjukgymnast som ska beställa mina hjälpmedel som jag kommer att behöva efter operatioen. Bestämde mej också för att lämna tillbaka min Tensapparat då den kostar en del att köpa och förhoppningsvis kommer jag inte att behöva den när jag väl fått en ny höft.
 
Jag har också kontaktat mina arbetsgivare och informerat om läget. Det är skönt att de har bra förståelse över läget. Måste dock prata lite mera med Kommunen om hur allt ska lösas i detalj.
 
Vi har också börjat med 5:2 dieten. Trodde att det skulle vara svårt med tanke på 2 ”svältdagar”. Så är det faktiskt inte. ”Svältdagarna” får man äta 500 kcal/dag (för Thord 600 kcal) och om man tänker till kan det bli rätt mycket bukfylla på det. Gott är det också. Igår åt vi kycklingsallad till middag, en rågad tallrik blev det och en riktig favorit sedan många år tillbaka.
 
Igår köpte jag två buketter med en av mina favoritblommor, tulpaner. Känns alltid som om det närmar sig våren när det är dags för tulpanens dag. Förr, på den tiden det fanns affär i byn, köpte jag alltid en bukett varje fredag när jag städat huset men på den tiden kostade de inte mer än en 4 – 5 kronor för en bukett. Nu är det 10 gånger så mycket (men kanske några fler i buketten förstås).
 
Visst är det härligt!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 12 =