140208 Lördagsbestyr.

Idag var det lördag och egentligen hade jag planerat en mycket lugn och vilofylld dag men vi kände att vi måste in till Östersund och besöka svärmor för att med egna ögon se hur det var med henne. Innan vi kom iväg var det ju förstås en hel del saker som måste ordnas. Flickorna skulle ut på sin morgonrunda, frukost och sedan måste jag ta rätt på lite snö. Det hade snöat rätt ordentligt och Elis var hit och skottade det värsta på gården och hela vägen men framför bron, runt bilen och invid uthusen, hundgården och vid källartrappen är det förstås oskottat.
 
Eftersom jag vet hur det blir efteråt så skottade jag bara det absolut nödvändigaste, dvs runt bron och bort till hundgården. Vi får väl se hur det går med resten…. Vi hade också beställt hem pellets och försökte få dem att leverera i morgon istället men det gick inte. De skulle lämna hela släpet med säckarna på och hämta släpet senare i stället.
 
Vi kom iväg framåt ½ 12-tiden och passade på att titta in på Djuraffären i Lillänge också. Måste ha någon tassalva till Piga som har fått otroligt dåliga tassar. Förstår inte det. Första vintern som hon har sett ut på detta vis: 
 
Jag har varit lite skeptisk mot att använda tassalva men i detta fall tror jag att det är nödvändigt. Sedan var det så dags att hälsa på svärmor och det var rätt skönt att se att hon, efter omständigheterna, är rätt pigg och vi pratade om hur det var och lite annat ditt och datt. Bäst som vi satt där som kom en sköterska in och skulle ge henne medicin intravenöst så det tog lite tid. Hon presenterade sig och frågade vem vi var och Thord berättade att han hette Thord och var Olgas son och jag var hans fru. Jag tyckte jag kände igen henne, både till namnet och något med utseendet men kunde inte komma på var jag sett henne. Vi pratade om lite allt möjligt under tiden som hon skötte medicineringen och till slut kom vi alla tre på varför det kändes så bekant. När vi flyttade till Fjällsta var hon prästfru i församlingen. Hennes äldsta dotter gick i samma klass som Maud. Det blev en riktigt trevlig och nostalgisk stund. Usch vad tiden går….
 
Ett av svärmors barnbarn tittade också in medan vi var där och så småningom blev nog svärmor trött för hon tyckte att vi skulle gå. Skönt att hon säger till hur hon vill ha det. Hon var säkert mycket trött och behövde vila lite.
 
Jag hade lovat att vi skulle titta in hos min syster och svåger på en kopp kaffe när vi var färdiga med besöket och det löftet höll vi. Det blev en trevlig stund vid fikabordet men Thord ville gärna hem för att få se skidskytte från OS. Nu hann vi inte hem innan det började för jag måste stanna och handla lite i Brunflo men det gjorde nog inte så mycket eftersom ingen av svenskarna låg på pallplats.
 
Marith
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × tre =