Lite funderingar kring juletid.

Ibland går jag och funderar över ett och annat men har egentligen ingen lust att skriva och så har det varit nu några veckor. Mina bloggar har varit ohjälpligt ”icke uppdaterade” men det kanske är bra med en paus också. Hemsidan ska vi bara inte prata om. Den är eftersatt så jag skäms men intentionen är att det ska bli en helt ny design och eventuellt en ny adress men det går långsamt fram…

 

Nu är det ju julen som är på tapeten. När man tittar på Facebook så blir man nästan svettig. Alla har så förbaskat brått att göra jul. Mej veterligt är det ju hela 14 dagar till julafton idag och ändå är det flera som redan tagit in och har klätt granen, en del redan före advent. Inte underligt att man vill städa ut julen redan efter annandag jul istället för att dansa ut julen på 20 dag Knut.

 

Det är väl ändå tur att man gör som man vill, för själv njuter jag av var sak för sig. Lite ljusslingor för att lysa upp mörkret sätter jag upp i november men då har det inte med julen att göra.  Det är inte frågan om färgade ljusslingor eller ljus i någon adventsgran eller några tomtar eller renar utan bara slingor för att lysa upp tillvaron lite.

Till advent brukar jag sätta upp stakar och stjärnor och ljus- och grangirlangen på bron. Om jag hinner så kommer det fram lite ”juliga” gardiner och dukar men det brukar jag ta lite pö om pö under hela advent. Lussekatterna brukar vara bakade till Lucia och om det går gott kanske det blir lite tidigare.

 

Granen kommer in och kläs dagen före julafton och då läggs sista handen vid städningen och pyntet och skinkan griljeras och avsmakas på kvällen. Sedan njuter vi av julen i 20 hela dagar men sen så åker hela härligheten ut i väntan på att tas fram nästa år igen.

 

 
För övrigt är jag lite förundrad över regeringskrisen. Alla skyller på alla men sanningen är väl att alla har ett litet finger med i spelet. Jag anser dock att den som tagit på sig ansvaret för att få det att fungera också borde inse att han inte klarade av uppgiften. Man måste nog bjuda till på allvar och lyssna på dem man vill ha hjälp av. Det finns nog ingen som tycker om när man pekar med hela handen och kräver, speciellt när man själv inte har följt ”gängse regler” under tidigare mandatperiod. Man kanske har satt eget prejudikat? Ja, ja, vi får väl se vad som händer framöver. Spännande blir det.
 
När man går och funderar så får man ibland också en snilleblixt. Jag såg en blänkare om att män har sämre utbildning och sämre betyg än kvinnor men har högre lön på samma jobb. Då borde det ju vara riktigt enkelt att lösa problemet med fler kvinnor på höga poster. Sänk alla löner till ”kvinnonivå”. Då blir nog inte jobben lika attraktiva för män. Problemet löst!
 
Här hemma är det rätt mycket kul på gång. I helgen som var kom Arne och Astrid och hälsade på. De kom på fredag och åkte vidare under lördagen. Det var ju skidskytte i Östersund och de brukar alltid vara där och titta på de duktiga Norska deltagarna. Nu har ju inte Arne kvar sin lägenhet här i Fjällsta längre. Han har skaffat en lägenhet i Tännäs istället så därför sov det naturligtvis över här hos oss. Kvällen förflöt med god mat och dryck och mycket småprat. Det är ju ett tag sedan sist vi träffades.
 
Till helgen kommer ett gäng av Thords släktingar (den äldre generationen) och äter lutfisk och skinkstutar med oss. Ska bli riktigt trevligt att få träffa dem. Eftersom Thords släkt är så stor så hinner man inte med att träffas under julhelgen. Då brukar det vara vars och ens barn och barnbarn som umgås. Helgdagarna går ju rätt fort, speciellt för de som jobbar både helger och kvällar och det är det många av dem som gör. Inte den äldre generationen förstås för de har alla gått i pension, Thord är där yngst med sina 66 år.
 
Nej, nu hoppas jag att Telia har fixat sina problem och attackerna mot dem slutar så detta går att uppdatera i bloggen. Annars kommer det när det kommer…
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − fyra =