141214 Släktträff och lite annat…

Ja i morse var det inte att ligga och dra sig. Morgonrundan avverkades i pannlampans sken. Egentligen är det rätt skönt att gå även då så man har chansen att se när solen går upp. Även månen lyste rätt kraftigt trots att den var halv.
 
 
Skenet bedrar… Månen var faktiskt halv trots att det ser ut som fullmåne…
 
 
Solen började titta fram bakom berget när vi närmade oss hemmet.
 
 
En måne, en stjärna och Fanbyns gatljus och gårdarnas lysen tvärs över sjön
ger en skön bild så här i morgontimmen
 
Efter frukost var det dags att krypa in i duschen och sedan ta itu med förberedelserna för Thords släktträff (den äldre generationen). Särskilt roligt var det att Olga, Thords mamma, kom. Hon var ju väldigt, väldigt dålig i somras men är nu åter rätt pigg och kry.
 
Vi bjöd på lutfisk och skinkstutar bl a och det var faktiskt riktigt uppskattat. Jag tror att alla tycker lika mycket om lutfisk som vi gör. Till efterrätt blev det gräddglass och varma hjortron och sedan lite kaffe och ett smakprov på julgodiset som jag hittills hunnit med att göra.
 
 
Så trevligt att vi kunde samlas och umgås lite så här före jul.
 
En jättefin present hade de också med sig.
 
Vi tycker båda om att tända ljus och värmeljus i alla dess former, både ute och inne, under den mörka tiden på året så presenten är mycket uppskattad!
 
Nu är det bara en och en halv vecka kvar till julafton så det gäller att få allt i ordning. Det flesta julklapparna är fixade, fattas några men vi vet vad vi ska ge så det är inget större problem. Det finns ju massor av tips på Facebook och i reklam av allehanda slag så brist på idéer har vi inte. Ett tips som jag definitivt INTE kommer att anamma är det från Röda Korset, INGENTING. Jag kan förstå att man på alla sätt vill att man ska tänka på välgörenhet, speciellt i juletider och visst är man lite extra generös så här strax före jul. Det jag vänder mej emot är att JAG skulle ge pengar i en annans namn och dessutom ge ”beviset” till den personen och tala om att jag vet inte vad jag ska ge DEJ så därför ger jag pengarna till Röda Korset i stället men i ditt namn. För det första så borde man i så fall säkert veta att det är något som den personen verkligen öskar sig och för det andra veta att den personen inte blir ledsen över att jag inte kan hitta på något att ge till honom eller henne. För egen del vill jag nog själv bestämma om jag vill ge något och till vem. Om någon hellre ger bort något till välgörenhet istället för att ge mej något så är det helt okey, men gör det i eget namn i så fall. Vi är ju alla olika som tur är så var och en gör ju som man själv vill och det kanske finns folk som faktiskt BLIR glada och då är det ju frid och fröjd förstås.
 
Som sagt var, julklappsbekymren är ur världen men säg den dag ALLT är bara bra. Jag har ju gått och haft ont i bl a knäna, ryggen och axlarna ett tag nu. Ischiaskänning i bägge benen p g a ryggen och i onsdags pajade vänster knä. Det är svullet och ont och besvärligt. Ryggen gör att jag har svårt att stå still mer än max en halvtimme åt gången så det är lite knepigt med bak och sånt. Ringde HC i fredags men skulle återkomma på måndag för att få en akuttid istället. Då var även ”min” läkare där + att det gick att få akuttid på röntgen också. Perfekt! Få se om det lyckas också… Tror det när jag säkert vet att jag fått akuttid!

Thord har ju gått och varit lite yr ett tag. Vi trodde att blodtrycket var lite lågt. Även jag har haft lite känningar, det har känts som att jag inte fått tillräckligt med syre när jag ansträngt mej. Så i tisdags var vi till sköterskan och fick blodtrycken kollade. Bägge hade lite höga tryck så jag får nog beställa tid för honom också. I fredags var Thord på sjukgymnastik och då konstaterade sjukgymnasten att det var kristallsjukan som han led av. Hon tippade  kristallerna på plats och sedan var det bekymret ur världen. Ibland går det gott. Finns hopp om allt!

 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + fyra =