140813 Om det varit fredagen den 13:e hade jag nog förstått…

Ja om det har varit fredagen den 13:e idag så hade jag förstått att dagen blev som den blev. Nu var det torsdagen den 13:e men lika förbenat blev det världens struldag trots att den både började och slutade rätt bra.
 
Eva skulle komma hit för vi skulle ut och träna vid lunchtid så jag hade planen helt klar för mej. Skulle ta och städa övervåningen på förmiddagen och även åka och proviantera lite. Vid frukost började vi höra hur det brummade ute. Grävaren (för fiberkabeln) var hos grannen… det närmade sig. Innan den hann hit så kom vår kära ”hustomte” Kent och skulle till och fixa det sista på trappen. Det blev några resor fram och åter för honom för han hade glömt lite grejor…
 
 
Här var alla grejor på plats och arbetet kunde börja.
 
 
Självklart var det inte så enkelt… Panelen vi målat var av två sorter…
 
Vi hade några bitar som inte var färdigmålat och det var dem som han behövde. De andra kan vi istället använda till en dörr som vi ska ha vid altanen.
 
 
Strax efteråt kom Lars (också en mycket snäll person med hjälpsam hand).
 
På bilden tittar han på gruskrattan som tappat en skruv… Han fixade till gräsklipparen så i morgon blir det nog lite klippning…om det nu går för tomten ser inte längre ut som den ska.
 
 
Grävaren kom även till oss nämligen.
 
Så här ser tomten ut just nu och än är det inte riktigt färdiggrävt….
 
 
Så här ser det ut tvärs över tomten ner mot skogen…
 
 
… och så här ser det ut i hörnet mot skolan….
 
 
… mellan huset och härbret och jordkällaren….
 
 
…. och ner mot vägen
 
Alltså är det grävt nästan runt hela tomten. I morgon kommer de och gräver av vägen också men de ska dra kablarna rätt snabbt så de kan gräva igen den här biten. Vi måste ju kunna ha plats för lite husvagnar och bilar nästa vecka.
 
Under tiden de höll på med detta så städade jag som sagt var övervåningen och sedan drog jag iväg till Gällö för proviantering. Då kom jag på att jag skulle åka på OK för att köpa knappcellsbatterier till låsen på bilen. Sagt och gjort och det utan större problem… men! När jag åkte tillbaka över Gällöbron så började bilen hacka… Visst ja! Bensinmätaren är ju trasig och rekommendationen var att jag måste tanka när den står på 30 liter. Nu stod den på strax under 20. Åkte fram till vägkorsningen in till Gällö och vände där. Åkte tillbaka mot OK och hann nästan lämna bron när bensinen var slut.
 
När jag var in och köpte batterierna på OK träffade jag på Erik Å (en riktig ängel i vår bekantskapskrets) så min första paniska tanke var… ring Erik! Oj då, batteriet slut på telefonen. Som tur är har jag en laddare i bilen så jag stoppade in den med tändningen på och ringde honom. Han hade hunnit åkt men erbjöd sig att vända och komma och hjälpa mej, vilket jag med stor tacksamhet tackade ja till! Åkte till OK och tänkte låna en dunk av han som har verkstaden där…. SEMSTERSTÄNGT! 
 
In på OK, köpte en 5 litersdunk och Erik tog den för att tanka den. Tänkte inte på det… betalade dunken och gick ut… in igen för att betala bensinen. Bankkortet fungerade inte, ej giltigt. Nu visste det ju att det faktiskt var okey då jag nyss betalat med det. Så efter MÅNGA om och men så fick det till det.
 
När vi åkte mot bilen sa jag till Erik, nu fattas det bara att bilen är utan ström så den inte startar… Hur rätt hade jag inte? Varken jag eller Erik hade startkablar… Erik åkte tillbaka till OK och lånade och så småningom så kunde jag åka dit för att tanka….
 
Så enkelt är det ju inte. När jag kom till macken så kom det en bil och ställde sig på motsatta sidan och på ”min” sida stod redan en bil… utan förare. Satt och väntade ett bra tag med motorn igång. Ingen kom… Gick in och lämnade tillbaka kablarna och spejade efter vem som kunde stå där som var ägare till bilen som ”stod i vägen” men såg ingen som jag tyckte passade. Gick tillbaka till bilen och väntade… Nu var den bilen på andra sidan färdig så jag trixade mej runt och började tanka. Då kom ägaren till bilen…. Hade god lust att säga några sanningens ord men som tur var avstod jag. Ibland kan jag faktiskt behärska mej, hör och häpna!
 
Nu blev det full fart hemåt. Fixade lite fika till Thord och Kent (och mej själv förstås). Precis när vi hade fikat färdigt så kom Eva. Plockade ihop lite och så begav vi oss iväg. Träningen gick faktiskt bra men jag kom ju på att jag glömt telefonen hemma på laddning så några foton därifrån blev det inte.
Strax före 17 kom jag hem igen och då var det dags för middag för både två- och fyrbenta. Idag satsade vi på rökt abborre med nypotatis och romsås (tack Göran med familj). Naturligtvis blev det ett glas vitt till det. Kändes som det var en dag som man faktiskt kunde unna sig det.
 
Om man ska summera dagen så har det varit en mycket bra dag men även en riktig skitdag. Men jag konstaterar att det är otroligt bra att omge sig med snälla, hjälpsamma och kunniga människor. Som jag så många gånger tidigare sagt, ÄNGLAR FINNS! Idag sänder jag en tacksam tanke till KENT G, LARS L och ERIK Å! Ni är guld värda!!!
 
Marith
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − ett =