140429 I morgon är det valborgsmässoafton…

I morgon är det den sista april eller valborgsmässoafton kanske man ska säga. Det betyder att det är min sista dag som sjukskriven. Jag hoppas att jag inte kommer att ångra mej, men nu behöver det faktiskt bli lite ordning på torpet! Det är inte bara hjälp att ha hemtjänsten på besök… Idag kändes det kanske lite förhastat, är lite trött och slut både i kroppen och knoppen efter helgens urladdning men jag får väl kanske ta det lite förståndigare framöver. Man måste ju testa sina gränser för att veta var dom är.
 
Igår var vi till frissan och gjorde oss helgfina, gubben och jag. Thord hade bestämt sig för att nu skulle han klippa håret riktigt kort och så blev det. Jag tycker nog att han blev rätt olik sig…
 
 
Go och glad är han i alla fall…
 
I morse när flickorna och jag gick vår vanliga runda så brummade det för fullt i skogen. Jag det var inte björnen som brummade utan skogsmaskinerna. Nedanför oss, ner mot Sundsjön till, har de nästan röjt färdigt efter Ivars besök. Längre upp i skogen är det nog en hel del kvar ännu.
 
 
I bakgrunden kan man se Sundsjön….
 
 
…som nu är helt isfri.
 
 
En härlig vy som minner om att snart är det ljuva sommaren här.
 
Flickorna ser rätt glada ut, de tänker nog på att snart får de bada…
 
Efter frukost och efter lite småstök så tog vi och åkte till Östersund alla fem. Flickorna fick följa med då jag inte vill ha Garbo i hundgården så länge som inte hennes klo är helt läkt. Ser rätt lovande ut så det går åt rätt håll… Och man kan ju inte bara ta med en eller… Någon rättvisa får det väl vara när man kan.
 
På vägen in till Östesund stannade vi i Brunflo hos Brunflo Bil & Däckservice (tror jag det heter). Jag beställde tid för balansering av hjulen och framvagnsjustering. Bilen skakar när jag kör mellan strax över 80 och strax över 90 så det är mest troligt att det är obalans. Dessutom drar den fortfarande till höger. Får väl se om den äntligen blir riktigt okey för en gångs skull. 
 
Det blev ett besök på Djuraffären för inköp av ny klotång och en refill till D.A.P. Det är ju sista april i morgon som sagt var och då kan det ju bli både smällare och raketer om vi har otur. Satte i den direkt när vi kom hem så den får vara igång ett dygn i förväg. Hoppas flickorna får en lugn kväll i morgon. I år har vi inte bjudit hem någon så det blir ett lugnt valborgsfirande även för oss.
 
Efter Djuraffären var det Apotektes tur, medicin till både gubben och mej. På Rusta skulle jag köpa grisöron men det var slut… Hittade solcellslampor för 5,-/st (endast 10 per kund) så det köpte jag förstås och lite annat smått och gott. Systemet fick också ett besök. Hittade en bag in box med Merlot förra gången så det måste jag se till att vi har hemma när andan faller på för det var riktigt, riktigt gott! Drostyhof om någon är intresserad, rekommenderas varmt.
 
En tur ner på stan blev det också. Thords glasögon gick sönder i går så han har fått gå med sina gamla sedan dess. Nu var det enkelt att laga, det var en skruv som lossnat så glaset ramlade ur. Det fixade de lätt och gratis till och med! Gick även ner till Frimans ur och skaffade ett batteri till Thords klocka (det som de inte hade tid med på OKQ8 i Gällö som jag tidigare berättat).
 
Vi slutade raiden i Östersund med ett besök på ICA Maxi där det blev lite proviantering. Det är lite märkligt men det blir alltid mer inhandlat än man tänkt sig och ändå så har man glömt en del… Kan det vara åldern tro? På hemvägen blev det både korv och mjukglass (även det blev vi ju utan när vi var på OKQ8 i Gällö) när vi passerade Brunflo på hemvägen.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =