140424 Full fart och mycket gjort!

Ja idag har det verkligen varit full fart. Från morgonen fick flickorna sin morgonpromenad med lite långa linjetag som grädde på moset. Efter frukost fick det manikyr, pedikyr och en allmän översyn. Garbo som tappar vansinnigt med päls blev också borstad efter konstens alla regler. Tvätt blev upphängd utomhus för första gången i år. Första omgången torkade på 4 timmar. Andra omgången var inte torr när jag hade tid att ta in den så den får hänga tills i morgon.
 
Vid 13-tiden hämtade jag mina barnbarn, Cassandra och Melinda, i Gällö för de hade lovat hjälpa oss att kratta löv. Å huj vad det gick!
 
 
Här krattas det med full kraft.
 
 
Skottkärran fylldes snabbt och kördes….
 
 
… till eldningstunnan som jag skötte om.
 
Det kliade naturligtvis i kroppen att delta i krattandet och jag gjorde några försök men kände ganska snabbt att det kanske jag skulle låta bli. Det räckte med att hålla undan med eldningen. Har ju doktorns order att inte hålla på med trädgårdsarbete….
 
Klockan 15 skulle bilen lämnas in hos bilreparatören så efter en fickapaus åkte jag i väg till Gällö. Cassandra och Melinda ville kratta lite mera så de stannade kvar. Thord hade åkt till sjukgymnasten och väntades hem runt halv fyra. När jag lämnade in bilen fick jag veta att han inte kunde säga när den blev klar. Eventuellt blev det inte förrän i morgon bitti så jag ringde till Ann-Sofie, som skulle hämta Cassandra och Melinda när de var nöjda på krattningen, och undrade om jag fick lifta med henne. Eftersom det skulle dröja ett tag så gick jag till Ica och köpte mej en Magnum och en Expressen och tanken var att jag skulle gå ner till Ann-Sofie och sätta mej i solstolen en stund men det blev inte så.
 
På affären träffade jag en granne så jag liftade med honom stället. Flickorna hade krattat så fint och så mycket så nu var det en rejäl hög med löv och kvistar att elda. Kvart över fyra ringde Kent från bilverkstaden och talade om att nu var bilen klar. Flickorna var nöjda med krattningen för idag så jag ringde Ann-Sofie och när hon kom kunde jag lifta med henne för att hämta bilen. Allting ordnade sig alltså till det bästa.
 
Reparationsräkningen blev heller inte så blodig. 1000 spänn jämt så hade jag en fungerande bil igen. Det kan det väl vara värt? Flickorna lovade att komma och kratta en dag till, de ska höra av sig i morgon så jag få veta när jag ska hämta dem. Det är guld värt att ha snälla och duktiga barnbarn som hjälper till när det behövs. Stor eloge och bamsekram till dem!
 
Nu sitter jag i fåtöljen och pustar ut. Det finns risk för att jag tagit i lite för mycket idag. Hoppas inte det men det känns i kroppen men det får gärna vara bara träningsvärk…
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 9 =