140423 En dag med strul och lösningar!

Ja dagen började lite struligt. Jag hade tid hos veterinären kl 9.15 i morse och Garbo skulle inte få någon mat om hon skulle behöva sövas. Det blev en kort rastning av flickorna, gjorde mej själv i ordning och tog en snabbfrukost. Gjorde i ordning Pigas och Gretas mat så Thord skulle bara sätta ner den till dem när vi åkt så Garbo slapp se på när de åt.
 
Väckte Thord, stoppade in Garbo i bilen och startade den för jag tänkte den skulle få stå lite på tomgång medan jag gick med soporna för det hade varit minusgrader i natt. Nu startade den inte. Nästa försök så tog batteriet slut… Panik! Letade fram batteriladdaren och fick så småningom fart på bilen genom att starta med hjälp av den. Förmodligen var det så att när vår hustomte bytte till sommardäck på bilen så flyttade de på bilen fram och åter. Om man har bilen igång bara en kort stund så blir det något konstigt med bränslefördelningen och bilen får svårt att starta sen. Förmodligen var det det som hände…
 
Nåja vi kom iväg och hann fram precis i tid. Garbo hade skadat en klo, därav besöket. Det gick bra då resultat av besöket blev att jag bara behöver se till att hålla klon ren och förmodligen skulle det vara så gott som läkt och dags att sätta på lite nagellack om ca 10 dagar.
 
När jag var på väg till Östersund fick jag telefonsamtal från lönekontoret på Bräcke kommun. Ringde i går för att få höra vilken lön jag har idag då Försäkringskassan skulle ha ny information. Jag ringde och ringde och ringde ända fram till 14-tiden igår innan jag fick tag på någon som skulle kunna svara. När jag äntligen fick prata med någon så kunde hon inte svara då de höll på med någon uppdatering av datorerna. Därför skulle hon ringa idag på morgonen någon gång efter kl 8. Jag fick nästan 4 kr mer i timmen. Vilken förmögenhet!
 
Väl hemma igen ringde jag Elizabeth för att få reda på den nya lönen därifrån. Hon hade inte kollat upp det då jag har varit sjukskriven men hon brukade hålla samma nivå som kommunen gör. Hon skulle kolla upp det och ringa tillbaka…. har inte hört något ännu i denna sena timme..
 
Klockan 13 ringde de från banken. Jag hade strulat med inloggningsdosan till internetbanken så den hade låst sig. Lite panik blev det för det är ju dags att betala räkningar… Jag fick hjälp att låsa upp dosan så nu är det frid och fröjd.
 
Igår när vår ”hustomte” bytte däcken upptäcktes det att det var någon vajsing på en bussning eller liknande på bakaxeln för det glappade rätt rejält. Det har nog pågått länge för när vi tittade på sommardäcken så var det ett däck som var slitet på ena sidan och det syntes att det hade gått emot i hjulhuset. Förmodligen har det varit ända sedan i somras…
 
Jag fick tag på ”bildoktorn” Kent Meden och kom överens med honom om att jag skulle komma dit med bilen så han kunde se om han skulle beställa några reservdelar. Det skulle han! Det var upphängningen som hade vittrat sönder och jag fick order att inte köra mer än nödvändigt och sedan komma tillbaka kl 15 i morgon så skulle han fixa bilen. Änglar finns! Han hade egentligen inte tid denna vecka men när han såg hur illa ställt det var med bilen så fixade han så han kunde hjälpa mej ändå.
 
Få se hur vi ska lösa det i morgon. Mina snälla barnbarn Cassandra och Melinda ska komma hit och hjälpa till och kratta gräs  i morgon och skulle behöva hämtas. Hittar jag ingen lösning får jag väl köra lite försiktigt …. Vill för allt i världen inte gå miste om kratthjälp… Det behövs egentligen massor!!! Det ser förfärligt ut här hemma. Vi skulle också ha behövt lite hjälp att dra bort resten av kvistarna så vi kunnat elda medan det är snö kvar på ängen men nu har vi nog uttömt vårt förråd av snälla släktingar, vänner och bekanta som skulle kunna tänka sig att hjälp oss. Det får väl bli som det blir men börjar det växa gräs där det ligger kottar och ris så blir det svårt att få bort och omöjligt att klippa.
 
Thord har haft lite roligt på eftermiddagen. Han fick låna en ”kratta” som han har satt fast på dragkroken på gräsklipparen och sedan har han krattat gårdsgruset och även vägen. Blir nog bra det där så småningom. Behövs nog någon omgång till men sedan så!
 
Nog kan man väl säga att det har varit en blandad kompott idag?
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =