140421 Annandag Påsk… vardagen börjar i morgon!?

Ja nu var det sista Påskdagen för denna gång. Vi har väl inte haft så mycket påsk här hemma. Knappt påskpyntat något alls. Två påskdukar, två påsktuppar och lite ris med fjädrar utanför bron… Ledigheten har väl heller inte märkts så väl… Just nu är det ganska lika dagar, helgdag som vardag och så kommer det nog att bli då jag inte kommer att jobba ”borta” längre. Thord och jag kan styra dagarna lite som vi vill. Åker vi någonstans så har jag ju jobbet med mej! Ganska skön framtid just nu, få se om det blir några bakslag men en sak i taget. Just nu ser det lite ljust ut, får vara glad för det.
 
Idag kom vår son Göran för att ta rätt på lite ris från träden som Ivar stöka till med och som Göran får ta rätt på till ved då han har vedeldning. Ingen av oss, Thord eller jag kan ju ta rätt på riset så upprensningen ”ingick i avtalet”. Det gick riktigt bra så ungefär hälften är nu uppeldat. Jag passade på att rensa upp lite som legat och drällt, t ex riset i ampeln och i urnorna vid bron som jag drog hem till jul… Lite annat smått och gått följde också med i brasan.
 
Varmt och gott var det. Redan klockan 7 var det 7 grader varmt och säkert en ca 15 grader i skuggan senare på dagen. Thord tog fram gräsklipparen för han tänker köra lite med den för att ”kratta” gården. Det behövdes lite fix på den, bl a däcken skulle pumpas, oljan bytas och tanken fyllas. Mitt i stöket var det gott att ta sig en fika i solen:
 
Soligt och varmt så man kunde sitta i kortärmarna.
 
Göran hjälpte mej att lasta plastbackarna med sopsorteringen i bilen. Det var på tiden för nu var det fullt. Sist jag tömde var veckan innan jag opererade mej. Det är drygt 6 veckor sedan nu…  När Göran åket hängde jag på med min bil och han följde med till sopstationen och ställde fram backarna framför varje kontiner så det var bara att plocka ur dem sedan. När de var tomma kunde även jag stoppa tillbaka dem i bilen. Skönt att bli av med detta orosmoment.
 
Jag kände att det har nog blivit lite väl mycket för kroppen idag. Jag var ju ut en sväng och tränade mina flickor också på morgonrundan. Skulle ha varit skönt med en pizza till middag men planeringen fallerade. Jag hade redan bestämt mej för friterade räkor så jag hade tagit fram och tinat dem i kylskåpet så det var bara att ställa sig och fixa maten. Gott blev det i alla fall så det kanske var värt besväret:
 
Länge sedans sist så det var efterlängtat….
 
När flickorna gått sin sista promenad för dagen blev det hemmagjord mjukglass idag också (ja vi åt det igår med). Detta p g a att jag blev en aning sur när vi var och skulle handla på OKQ8 i Gällö igår. Vi hade varit ute på en liten biltur för att kolla snöläget på våra träningsställen för flickorna och svängde då in på macken. Jag hade tänkt köpa ett batteri till Thords klocka, Expressen, en varmkorv och en mjukglass till oss var. När vi kom fram till kassan var det tre personer före oss. När vi stått en stund fylldes kön på så det var väl tre personer efter oss. Dessutom stod de några som beställt och köpt korv som väntade på att få det beställda. Det var två personer bakom disken, en som tog betalt och en som fixade korv/hamburgare. När det var min tur bad jag den manliga expediten att han skulle kolla om de hade batteriet till Thords klocka. Det kan man nämligen inte göra själv då knappcellsbatterierna förvaras bakom disken. Ska jag göra det nu, sa han. Det har jag inte tid med, det är så mycket folk! Skit i det då, sa jag. Lade tillbaka expressen som jag plockat på mej och stegade ut ur butiken.
Jag vill härmed kora Bräcke Kommuns sämsta serviceföretag!
 
Hur som helst, det blev ett besök på ICA och då inhandlade bl a en förpackning med färdig blandning för att göra mjukglass hemma. Lika gott är det så inte blir det några fler försök att köpa glass på OKQ8 inte. Man kan lika gärna göra dem själv, billigare blir det också.
 
Nu tänker jag bestämma mej för att i morgon blir en slöardag. Det känns som om min kropp verkligen behöver en lugn dag men man ska väl inte helt säker….
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 6 =

140421 Annandag Påsk… vardagen börjar i morgon!?

Ja nu var det sista Påskdagen för denna gång. Vi har väl inte haft så mycket påsk här hemma. Knappt påskpyntat något alls. Två påskdukar, två påsktuppar och lite ris med fjädrar utanför bron… Ledigheten har väl heller inte märkts så väl… Just nu är det ganska lika dagar, helgdag som vardag och så kommer det nog att bli då jag inte kommer att jobba ”borta” längre. Thord och jag kan styra dagarna lite som vi vill. Åker vi någonstans så har jag ju jobbet med mej! Ganska skön framtid just nu, få se om det blir några bakslag men en sak i taget. Just nu ser det lite ljust ut, får vara glad för det.
 
Idag kom vår son Göran för att ta rätt på lite ris från träden som Ivar stöka till med och som Göran får ta rätt på till ved då han har vedeldning. Ingen av oss, Thord eller jag kan ju ta rätt på riset så upprensningen ”ingick i avtalet”. Det gick riktigt bra så ungefär hälften är nu uppeldat. Jag passade på att rensa upp lite som legat och drällt, t ex riset i ampeln och i urnorna vid bron som jag drog hem till jul… Lite annat smått och gått följde också med i brasan.
 
Varmt och gott var det. Redan klockan 7 var det 7 grader varmt och säkert en ca 15 grader i skuggan senare på dagen. Thord tog fram gräsklipparen för han tänker köra lite med den för att ”kratta” gården. Det behövdes lite fix på den, bl a däcken skulle pumpas, oljan bytas och tanken fyllas. Mitt i stöket var det gott att ta sig en fika i solen:
 
Soligt och varmt så man kunde sitta i kortärmarna.
 
Göran hjälpte mej att lasta plastbackarna med sopsorteringen i bilen. Det var på tiden för nu var det fullt. Sist jag tömde var veckan innan jag opererade mej. Det är drygt 6 veckor sedan nu…  När Göran åket hängde jag på med min bil och han följde med till sopstationen och ställde fram backarna framför varje kontiner så det var bara att plocka ur dem sedan. När de var tomma kunde även jag stoppa tillbaka dem i bilen. Skönt att bli av med detta orosmoment.
 
Jag kände att det har nog blivit lite väl mycket för kroppen idag. Jag var ju ut en sväng och tränade mina flickor också på morgonrundan. Skulle ha varit skönt med en pizza till middag men planeringen fallerade. Jag hade redan bestämt mej för friterade räkor så jag hade tagit fram och tinat dem i kylskåpet så det var bara att ställa sig och fixa maten. Gott blev det i alla fall så det kanske var värt besväret:
 
Länge sedans sist så det var efterlängtat….
 
När flickorna gått sin sista promenad för dagen blev det hemmagjord mjukglass idag också (ja vi åt det igår med). Detta p g a att jag blev en aning sur när vi var och skulle handla på OKQ8 i Gällö igår. Vi hade varit ute på en liten biltur för att kolla snöläget på våra träningsställen för flickorna och svängde då in på macken. Jag hade tänkt köpa ett batteri till Thords klocka, Expressen, en varmkorv och en mjukglass till oss var. När vi kom fram till kassan var det tre personer före oss. När vi stått en stund fylldes kön på så det var väl tre personer efter oss. Dessutom stod de några som beställt och köpt korv som väntade på att få det beställda. Det var två personer bakom disken, en som tog betalt och en som fixade korv/hamburgare. När det var min tur bad jag den manliga expediten att han skulle kolla om de hade batteriet till Thords klocka. Det kan man nämligen inte göra själv då knappcellsbatterierna förvaras bakom disken. Ska jag göra det nu, sa han. Det har jag inte tid med, det är så mycket folk! Skit i det då, sa jag. Lade tillbaka expressen som jag plockat på mej och stegade ut ur butiken.
Jag vill härmed kora Bräcke Kommuns sämsta serviceföretag!
 
Hur som helst, det blev ett besök på ICA och då inhandlade bl a en förpackning med färdig blandning för att göra mjukglass hemma. Lika gott är det så inte blir det några fler försök att köpa glass på OKQ8 inte. Man kan lika gärna göra dem själv, billigare blir det också.
 
Nu tänker jag bestämma mej för att i morgon blir en slöardag. Det känns som om min kropp verkligen behöver en lugn dag men man ska väl inte helt säker….
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 11 =