140420 Påsk och en riktig lat söndag…

I fredags kom Göran, Ann-Sofie, Cassandra och Melinda hit på middag på kvällen. Jag bjöd på toast med avokadoröra och räkor till förrätt och ugnsgratinerad fläskytterfilé med mozzarella, choritzosalami och gäddig chilisås till huvudrätt tillsammans med fritterade pommes chateau och sallad. Till efterrätt blev det Schwarzwaldtårta. Tyvärr skedde en liten olycka. När jag skulle ställa ner formen med fläskytterfilén i stället så fastnade grytlapparna och det var rätt mycket sås i formen så det rann över, in i spisluckan och på luckorna i köket, mattan och golvet…. Kul? Nä inte direkt men jag tror maten blev rätt bra om jag får säga det själv…
 
Igår var vi in till Ellen och Gunder. Jag hade gjort en kycklingsallad  och vi har haft det som tradition i många år att äta den på påskafton. Det känns inte så kul att sitta och äta den ensam så därför vi tog med den och bjöd dem på lunch. Lite varma baguetter med ost till så är det faktiskt inte så dumt!
 
Ellen är en otroligt snäll människa. Förra gången vi träffades så blev det tal om hur man ska kunna klippa tånaglarna när man inte får böja sig mer än 90 grader…. Då kom vi också in på nagelsaxar och de saxar vi hade dömde hon ut. Man ska inte ha så tjocka tånaglar som jag om det ska fungera bra med dem, tyckte hon. Nu hade hon köpt mej en riktig tånagelsax:
 
Nu ska det väl inte bli något problem att ansa tånaglarna…
 
När vi kom hem tog jag itu med att rengöra spisluckan. Det var faktiskt första gången sedan vi köpte spisen som jag plockade isär den. Det var på tiden såg det ut som. Jag trodde att det var två glas på luckan men det visade sig vara tre. Mycket att rengöra var det, men nu är det gjort.
 
Nå, det var gårdagen det. Idag har jag bara varit ut med hundarna en sväng på morgonkvisten. Flickorna fick jobba lite så de är lagom trötta och ligger runt omkring och snarkar och sover. Tror att de drömmer lite, Greta småskäller.
 
Själv tänkte jag inte göra något kroppsligt ansträngande idag. Det blir nog mycket vila och jag tror det behövs. Det har varit lite mycket nu några dagar så jag har träningsvärk både här och där. Å andra sidan njuter jag av att jag kan börja göra mer och mer saker och lusten att göra det infinner sig också, konstigt nog. Nu funderar jag faktiskt på om jag inte ska ta och friskskriva mej helt snart. Känns som att vi kan hitta lösningar på de saker som hemtjänsten gör idag och det som jag annars behöver hjälp med får vi ju ändå leja för och då är det bättre att man har en riktig inkomst än allmosorna från Försäkringskassan….
 
Det som är ”på tapeten” att hitta lösningar/hjälp för just nu byte till sommardäck och ny pelletsleverans. Som jag kanske sagt förut (vid åtskilliga tillfällen skulle jag tro) är att jag hatar att behöva ta hjälp av andra och nu har det varit nog mycket tycker jag. Skönt att man har änglar runt sig men man känner sig så skyldig allt och alla…
 
Hur som helst blir det en lat söndag! Hoppas ni också får det! Jag ska bara fixa färdigt inbjudan till Kennelträffen som vi ska ha i juli och se till så den kommer iväg till våra valpköpare idag, annars så….
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =