140405 Det gäller att tänka sig för…

Ja än en gång har jag fått belägg för att det är bättre att tänka sig för innan man gör något men har jag inte lärt mej det på 64 år lär jag väl aldrig göra det.
 
Jag har ju berättat hur det ser ut när vi går våra promenader här på byn, gubben och jag med hemtjänsten i släptåg. I fredags skulle Thord till sjukgymnasten så det blev ingen gemensam promenad så jag passade på att gå en runda själv. I egen takt!
 
Tyvärr blev nog den takten ”den gamla vanliga”, den som jag hade innan operationen, ja till och med innan det gjorde så ont att gå. Gissa vem som har ont i benhinnorna på smalbenen…. Jag tänker iof inte klaga för är huvudet dumt får kroppen lida. Dessutom gör det inte så mycket om jag har ont av träningsvärk, den går över och den har jag ju för att jag trots allt har gjort något ”nyttigt”.
 
Orken kommer också mer och mer och jag börjar tänka lite framåt. Viljan att göra lite nytta kommer också allt mer och mer. MEN det gäller väl att bromsa lite…. det räcker med en träningsvärk i taget. Dessutom är jag lite rädd att jag glömmer vad jag får göra och inte göra. Jag vill ju inte att höftleden ska ”poppa ur”, hemska tanke!!! Men ju rörligare man blir och ju smärtfriare man blir så ökar ju risken… 
 
En ytterligare positiv sak är att nu verkar såret snart vara helt okey efter 4,5 vecka!!! Finns två sårskorpor kvar just nu men det är torrt och fint. Även nätterna börjar fungera. Det blir mellan 6 och 7 timmars sömn varje natt. Inte utan avbrott men nu somnar jag oftast om rätt snabbt. Blir nog ordning på torpet i det fallet också hoppas jag.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =