120624 De ma int’ ha i huvve….

De ma int’ ha i huvve få ma jära ma kroppa! (Det vi inte har i huvudet får vi göra med kroppen)

Idag gick jag som vanligt en morgonpromenad med mina ”flickor”. Vi har två olika ”rundor” som jag varierar med. Den ena rundan är mycket kuperad och rätt skön att gå och flickorna hittar sina ställen att ”beta” gräs på.

Vid ett ställe får de gå fot då den finns ett grävlingsgryt där grävlingsmamman städat toaletten, vilket luktar gott för mina fyrbenta vänner och de vill gärna ha med sig doften hem. Nu har vi inte alls samma smak vad gäller det som luktar gott så för att bespara mej en massa jobb brukar de som sagt var få gå fot.

Denna morgon gick jag och funderade på hur skönt livet kan vara ibland. Nystädat hus och idag, trots att det är söndag, har jag tid för massage. Kan det blir bättre? Knappast men en aning sämre skulle det visa sig för naturligtvis glömde jag bort exakt var grytet var. Såg att Greta & Piga stod och luktade på något och tänkte att när jag går förbi så får de gå fot sedan. Hm, hann inte mer än tänka detta så var det 8 ben i luften. Tog lite mossa och torkade av det värsta varvid Garbo som inte hade rullat, lade sig ner och rullade på den mossan…  

För flickornas del blev det strikt fot hem och sedan in i duschen. Tänk om man varit lite vaken och alert, då hade man sluppit en massa jobb. Jag borde ju ha kommit ihåg var det var och i alla fall tänkt till när jag såg att de stod och luktade på något. Som sagt var… de ma int’ ha i huvve få ma jära ma kroppa.

Varför kan man aldrig tänka sig för?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 11 =