120729 Hur tänk döm?

Ibland kan man undra hur folk tänker. Varje vardag kör jag ca 6 mil och jag kan inte låta bli att förundras över hur folk beter sig i trafiken. Jag undrar också vad man lär sig på körskolorna nu för tiden? Lär man ut hur man använder sig av körriktningsvisaren? Jag tror faktiskt att man hoppar över det numera. OM man använder den, och det är kanske 1 på 20 som faktiskt gör det, så blinkar man 10 m, på sin höjd, innan man svänger.

Dessutom såg jag något ytters farligt i fredags. Där hade man lastat cyklar bak på bilen och då skymde cyklarna baklyset och blinkersen. Därför hade man en sorts ljusramp som satt framför cyklarna som då hade både baklyse och blinkers. Det var bara det att när bilen skulle svänga vänster så blinkade det höger…..

Dagens fundering är alltså: Vad tror folk att blinkersen är till för? Prydnad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 10 =