120726 Er’e varskligen skerne på folk å folk?

Ibland kan man undra, är det skillnad på folk och folk? Jag är faktiskt benägen att tro det faktiskt. Veckan före påsk försökte jag att få komma till en läkare då jag hade så fruktansvärt ont i höger ben och höft. Detta hade pågått från stax före jul men nu var det så besvärligt så hjälp behövdes. Naprapaten vill inte göra något förrän jag var röntgad så hon visste vad som var fel. När jag ringde var det sådan kö att de måste få sätt upp men på planeringslista och så skulle jag få tidsbokningen via snigelpost.

När jag inte hört något på tre veckor ringde jag igen. Nä jag fanns inte noterad någonstans… Tid blev bokad men det var drygt 14 dagars väntetid. Så småningom fick jag så träffa läkaren och fick lite medicin och så skulle han skriva remiss på röntgen.

När jag inte hört något på en månad ringde jag och frågade om de hade skickat någon remiss. Javisst, det var gjort samma dag som jag var där men hon som skötte röntgen (det är i samma hus) skötte tidsbokningen själv och hon var på semester.

När jag inte hört något på en månad igen så ringde jag igen (det är ingen upprepning, bara fakta) nu i tisdags. Då fick jag direktnummer och då sa hon att hon hade inte sett till någon remiss men skulle leta i datorn. Så småningom hittade hon den men den var skickad den 16 juni påstod hon (ungefär när jag ringde och kollade första gången). Någon av dem måste i alla fall ljuga… Då bad jag om en tid lite snabbt eftersom jag väntat i två månader redan och jo då, jag skulle få komma på torsdag (läs idag). 

I morse upptäckte jag att Thord hade haft en fästing på sitt skulderblad men den var död. Ett rött märke, ungefär stort som min tumme fanns där fästingen suttit. Ringde Hälsocentralen och javisst…. kan han komma kl 13.00?

Nog känns det väl som om det är lite skillnad på folk och folk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 1 =