150501 Första maj!

Ja nu börjar våren vara här på allvar. Sundsjön är isfri och solen skiner (i alla fall i skrivande stund). Idag har vi stökat lite med tomten, plockat sten från en liten bråkdel av det som har varit uppgrävt för fibern. Thord körde Rollator med cykelkorg, jag krattade, plockade sten och lade i korgen och körde sedan bort resultat. Thord krattade vägen med gräsklipparen och specialkrattan som vi kan sätta på… Det blir meta sten att plocka i morgon. Det kom upp väldigt mycket sten på vägen, huvva.  Kommer att ta tid innan vi är färdiga på hela tomten då orken är under all kritik. Vi höll på ca en timme och sedan darrade mina benen, ryggen och knäna värkte (det vänstra knät är fortfarande svullet). Nåja, vi får ta det lite pö om pö men det måste iof vara klart innan det är dags för gräsklippning annars blir det dyrt. Service på gräsklipparen är inte gratis.

Vi har också ”beställt” kratthjälp av våra barnbarn. Har ju fyra stycken i lämplig ålder och tänkte att det kanske kunde vara lite kul för dem att träffas och jobba lite tillsammans och samtidigt få en liten slant för besväret. Problemet är bara att hitta lämpliga dagar då alla kan… har gått si så där hittills. Nu har det inte varit panik då det fortfarande är lite vått i marken men till nästa helg borde det vara perfekt. Väntar man för länge så börjar ju gräset växa och då blir det tungt. Håller tummarna för att det går vägen.

För övrigt har det varit en period med mycket hundträning, kul, och mera blir det! Man måste nog se till att man har något att se fram emot också, inte bara jobb och jobb och jobb, även om det som man inte hinner inte blir gjort av någon annan. Det ligger minsann kvar och gnager på det dåliga samvetet. Hur man än vänder sig så har man rumpan bak.

För övrigt har jag stuckit ut hakan och diskuterat veterinärvård på Facebook/Vetbase. Kan bara inte låta bli. Inte för att det leder någon vart men man kan ju alltid försöka. Lite märkligt med veterinärer/djursjukhus/kliniker, man har svårt att ta till sig om ”kunderna” har synpunkter. Just nu tycker man väl som djurägare att den ekonomiska smärtgränsen är nådd men det slår man bara ifrån sig. En ”vanlig” företagare, tror jag, skulle nog tänka över, vad kan jag effektivisera, är det något vi kan ändra på osv men det verkar inte finnas i deras värld, tyvärr. Så länge som det är någon som betalar så fortsätter det förstås och vad gör man inte för sitt djur?

Nähäpp nu ska vi vara lite positiv… Nu startar Ishockey-VM och i morgon är en ny dag i vårstädningens tecken om vädret tillåter. På söndag blir det träning i Flatnor med träningsgänget. Något att se fram emot liksom att naturen gillar Sverige, färgar marken i blå/gult, kanske en hyllning till hockeygänget?

150501b

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 5 =