150415 Oj vilken pärs… En elegi över vinterkräksjuka

Ja ibland undrar man vad man har gjort för ont nu då? Hade jag lite för trevligt i påsk eller? Under natten annandag påsk mot tisdagen fick Thord magsjuka. Han var dålig tisdag och mycket bättre onsdag och på torsdag var han ungefär som vanligt. Jag trodde förstås att jag klarat mej när jag inte blivit sjuk fram till helgen så på lördagförmiddag fixade jag glad i hågen lite här hemma. Vi var bjudna på mat på kvällen hos Andreas (barnbarn) som fyllde år på söndagen. Detta blev inte av… Mitt på dagen började jag må illa. Riktigt illa. Naturligtvis åkte jag också på detta elände.

Vinterkräksjuka… blääää! Det är först idag som det känns någotsånär i magen men kroppen… Jisses! Jag tror jag är mer tagen av detta än när jag opererade mej. Har försökt att gå en liten runda med hundarna varje dag men jag orkar helt enkelt inte. Benen blir som spagetti och likadant är det med armarna när jag försöker göra något.

Idag var det ”spadag” för gubben och det lyckades jag fixa och även flickornas ”manikyr och pedikyr”. Deras massage uteblev dock till deras stora besvikelse. Sedan hoppade jag själv in i duschen men herre gud så slut jag blev. Jag fattar inte! Varför är man HELT utan ork?

Nåja, det blir väl bättre. Magsjuka är det absolut värsta jag vet och tack och lov är det långt emellan. Sist var någon gång på 80-talet då jag fick en matförgiftning på ett jaktprov så jag kanske inte ska klaga alltför mycket.

Jag får tänka på blåsipporna som blommar vid Alexis och bita ihop lite. I morgon SKA allt kännas bättre så flickorna äntligen får sin morgonrunda som vanligt.

Blåsippor små uti backarna stå...
Blåsippor små uti backarna stå…

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tre =